Vi får väll se hur detta går!

Ja nu var det bra längesedan som jag skrev något här. Jul och nyår har firats, jag har fått vara lite extra ledig nu också, kanske lite för mycket ledig egentligen. Har snurrat om dygnet eftersom det är skönare att vara uppe på natten än på morgonen, har nog gått och lagt mig 3-4 varje kväll.
Men jag hade noga räknat ut att jag var tvungen att vända tillbaka dygnet under lördagsnatten, alltså kunde jag vara uppe hur länge jag ville hela lediga tiden bara jag gick och la mig senast klockan 01.00 under lördags natten och sen stiger upp tidigt söndags morgon eftersom det blir lite svårt att lägga sig tidigt på söndagskvällen annars och måndag morgon klockan fem är det ju dags att stiga upp och jobba.

Ja detta var mina regler för ledigheten. Hur det slutade är en annan sak. Jo i lördags kväll klockan 22.00 så bestämde johanna och jag att vi ska gå på en prommenad, visst det blev en ganska lång prommenad men det var skönt att röra på sig. När vi kom tillbaka bestämmde vi att vi skulle dricka lite te och värma upp oss igen. Vi satt och babblade om allt möjligt och hade trevligt, klockan tickade iväg och vips var den typ 03.00. Jag var inte alls sugen på att gå och lägga mig så jag kom på den brajta ideen att vara uppe hela natten istället så blir det lättare att lägga sig på söndagskvällen. Johanna tyckte det var en lysande ide och tvingade med mig på en runda till statoil för att köpa maskinkaffe. sen kom vi tillbaka igen och satte oss igen vid köksbordet och babblade på. När klockan närmade sig 07 så började vi bli ganska trötta, en stund senare gick solen upp. Ville bara sova, men det kunde jag knappast göra för då skulle jag ju sova bort hela söndagen + att jag inte skulle kunna sova på söndagskvällen. Vi beslöt eller nä johanna tvingade ut mig på en sista prommenad, den blev inte så lång som tur väl är.

Johanna rullade hem med bilen, körduglig som hon fm var. Jag gick hem till min sambo som också varit uppe hela natten och pusslat. Jag bestämde mig för att hjälpa till behövde ändå sysselsätta mig för att inte somna. Jag satt väll och stirrade på bitarna ett tag, åt en fryst färdigpizza till frukost och sen närmare klockan elva så bestämde jag mig för att sova ett tag. Det gick inte längre, kroppen och hjärnan var helt ur funktion så jag sov till klockan 15.00 och snosade till 16.00.
Var jättetrött vid 16 när jag drog mig upp ur soffan, pusslade lite till sen vid 18.00 bestämde vi oss för att se på en film, jag visste att jag skulle somna igen så jag sa det till min sambo att bara låt mig vara om jag somnar så kan jag sova tills imorgonbitti (05.00) när det är dags att jobba.
Givetvis somnade jag typ tio minuter in i filmen. vaknade sen  vid 24.00 och var jättepigg, damn, det var ju alldeles för tidigt. Jag gick upp och åt lite sen dök jag ner i sängen igen i hopp om att somna fem timmar till innan jobbet. Det var svårt att somna igen, nu är klockan 03 och jag sitter och slutför detta skrivandet. Jag gav upp att försöka sova, så nu ska jag vara upp tills det är dags att jobba så får vi väll se hur det kommer att gå.
/Mia

Tid

Pratade precis med J som också har en massa tid för tillfället om vad vi gör med den. Inte mycket som kunde beskrivas som vettigt kom vi på. Dagarna fylls mest av spelande, men det är klart, jag har mycket spelande att ta igen. Sambon fick en 360 av mig och jag ett Wii av honom....till detta gick han och köpte Naruto 360 spelet till mig och jag trodde jag skulle få skapa historia. Nå riktigt så går inte spelet till vad man får göra är att snällt och fint följa historien precis som den går till i serien men utan hjälpen dom har av varandra...känner mig lite smått lurad men hoppas på att det sker någon form av nyutveckling med tiden.

Sedan var ju WoW duktigt elaka att ge en tid att testa Lich King...vad gör en spelgalen Johanna...hon TESTAR såklart och nu måste jag köpa det med. Klarar inte av tanken på att Ema inte får bli 80 som alla andra så nu måste det spelas på den fronten med...och ja...efter alla dessa år tycker jag fortfarande det är ett hysteriskt bra spel. Mia och jag spelade 12 timmar i sträck när vi skulle komma igång igen, precis som på den gamla goda tiden då spelet var nytt.

Idag ska det fixas mest, måste handla så jag kan börja laga nyårsmaten, till systemet, städa och plocka undan och bädda gästsängen...jag bäddar om den för varje gäst så ni vet det ;) ....göra något åt hur jag ser ut för förjävligt täcker nog inte sanningen längre. Tur att jag har bokat in massage igen om inte så länge.

Så nu ska jag ge mig iväg hoppas alla har jättekul imorgon, jag kommer ju träffa många av er :) men ni övriga med, Gott Nytt År!!!!!!!!

Johanna

God jul!!!!

Nu är det julafton...eller den är snart slut, men vi har fått många roliga och bra julklappar och tom. snö som beställt :) hoppas ni har haft en lika bra dag.

Stooor julkram, johanna

Nu är det nära

Alla julklapparna inhandlade, godiset tillagat och porrgranen är uppe och den står som vanligt på mitt datorbord eftersom sambosen inte klarar av att se eländet någon annanstans, ja vacker är den inte men man måste ha något fult för att få allt annat att se bra ut:P
Det känns konstigt att det julafton redan på onsdag.. denna månaden har gått riktigt fort.
Imorgon är det bara jag som jobbar vad jag vet, alla andra har väll det mysigt hemma eller stressar ihop det sista inför julen, som tur är jobbar jag bara till två imorgon så det är överlevnadsbart. Dom har även varit snälla i år och givit oss lite extra julledigt med någon klämdag eller nåt. Det är uppskattat.
Jag får passa på att tacka för dom fina julkorten vi fått , tyvärr är vi riktigt urkassa på att skicka julkort, men dom vi får är så fina så:) de sitter på kylskåpet så ni vet.
/Mia

Muohahaha-snart jul!!!!

mia är på jobbet och inte jag...jag är kaxig och lyckligt lallande här hemma och bara gör mys inför julen när stackars mia sliter och släpar på jobbet :) är rätt nöjd än sålänge då, bara jag kommer igång och jobbar igen inom rimlig framtid.

ja just det juluppbyggnad...nu är allt pynt uppe utom en som sambon lovade sätta upp....sätta upp får jag säga mia...men det lyckades inte så bra med den planen, ska komma på en counterattack så fort min hjärna börjar fungera igen. För ja, typiskt nog lyckades jag bli sjuk lagom till ledigheten, men det gör inget....för jag är ledig lääääänge :)

dessutom har jag gjort senapen, vi bakade ju julgodis och det fortsätter jag med, sen blir det till att grava lax och köttbullar, skinka och hela konkarongen...alltså inte grava allt, bara laxen, laga resten. Fick ärva senapskulan med tillhörande skål, så blir jag riktigt arg på er vill jag bara påpeka att jag har en kanonkula hemma ;)

nuförtiden sitter jag mest och väntar på nästa narutoavsnitt...hatar att komma ikapp serier sådär menmen...tålamod är något jag kan behöva öva. sedan lyssnar jag mycket på japanska band och letar nya favoriter, har fastnat för två grupper...svårt att hitta låtarna dock....nej sambon du är inte rolig och den fanns inte alls där på  min google :P

nu ska jag sätta mig och brodera mitt julmotiv...ett riktigt kristligt sådant ,högtiden till ära...typ...egentligen inte, men det låter juligt att säga så så det gör jag.

Bara en vecka kvar tills paketen :)

Johanna

Julstäd

Precis som hos mia med sambo städas det inför julen i detta hem med.... det tog 7,5 timmar men rent och fint blev det, kan inte påstå att vi tömde alla skåp och städade ur men jag skyller på att jag gjorde det för någon månad sedan så det behövdes nog inte. Vad som behövdes var att städa ur allt där katthåret letat sig in eftersom våra tre små änglar...idag änglar, ofta monster... har en viss förmåga att smutsa ner ordentligt.

Men det var kul att städa ändå eftersom vi gjorde det ihop och hela lägenheten luktar rent och nystädat, vi hann dock inte med golven så det får komma imorgon innan damerna M och I kommer och bakar julgodis. Ännu en av mina och M:s traditioner. Och ja dom vi hade förra året var faktiskt väldigt goda så det blir några repriser och lite nytt.

Nu ska jag ta det väääldigt lugnt och sambon sitter redan och spelar, imorgon är det andra advent så glad advent i förskott :)

/Johanna

Julinspirerad helg!

Denna helgen blir ganska julinspirerad, ikväll är det lite julstäd som gäller, detta kommer även att ske imorgon och kanske lite på söndag, får se hur lång tid det tar. Tyvärr gav sig sambon iväg på julfest med jobbet så jag får ta hela lastet själv ikväll.. men men vad gör man inte för julen... Jag kan ju samtidigt säga det att det är inte "veckostäd" som i att damma, plocka undan, dammsuga och moppa, nänä, det ska torkas i varenda litet skåp samt kyl och frys och ugn mm. Sen när allt detta är klart så ska vi kanske sätta upp lite mer av julsakerna. På söndag ska jag baka julgodis med J och I :) får se vad det blir för julgodisar i år, jag gillar förra årets val så det kan bli något liknande.
Ah just det sen ska jag ju jobba imorgon förmiddag också, får helt enkelt lägga mig hyfsat tidigt ikväll så jag orkar med morgondagen, "som man bäddar får man ligga" så klaga ska jag inte göra.
/Mia

Julstämning andra advent

I år ska jag göra det lite annorlunda med jul...jag bygger upp den bitvis allt för att det ska bli så mycket känsla över julen som möjligt :) fast det är klart, jag har alltid varit bra på att hitta julkänslan.

Idag blev det därför till att sätta upp julgardinerna och juldukarna, dessutom bakade jag lussebullar med ett recept jag stal helt fräckt från E:s blogg förutom vissa små ändringar.. har inte smakat än men jag känner mig rätt säker på att dom blev goda :) sedan blev det till att göra romrussin av det som blev över eftersom jag missbedömde hur mycket russin som går åt ;)

glad andra advent :)

/johanna


Lussebullsbak

Nu har jag varit duktig och bakat lussebullar, fina blev dom inte men goda. Har tryckt i mig fem bullar på en gång, så nu är jag lite trött på lussebullar för idag.
/Mia

viktigare än..

ni kan förstå och jag kan förklara. Idag firar Finland sin självständighetsdag och i mitt fönster som vetter mot öst brinner ett ljus, en timme,  för att hedra dagen.


/Johanna

Jobb jobb jobb och dansande

- j----la mia då!!!!!!! så skriver hon upp mig på att jobba lördag med. Suck!!!!!!! så nu blir det till att lägga sig tidigt idag och sen upp med tuppen....eller inte...INNAN tuppfan vaknat

-- jaja johanna.... jag vet nog att du vill ha pengarna när dom väl kommer... du kan ju köpa en riktigt fin present till sambosen för dom:) va gör man inte för dom små grisarna.

- mmm sambo...anime :)

-- jag har kopplat ihop anime med bögar då men men....

- god'dammit du och jag och bögporr mia, kan det bli bättre...men jag har frågat sambon och han är faktiskt hetro...det finns anime bland den grupperingen också ;P

-- okej jag ger mig... men det har varit så mkt med bögar på sista tiden så jag bara trodde du gillade det lite extra

- hehe....he.....mmmm narutospel med möjligheter

-- jo jag hörde nog att du skulle böga ihop dom på spelet:P

- ja några av dom finaste paren i serien skulle ju faktiskt vara det..... men mia vi skulle ju visa hur vi dansar

-- ja just det.. nu kom vi in på något helt annat:)

- såhär dansar mia för framtida referenser : http://www.youtube.com/watch?v=dMH0bHeiRNg

-- såhär dansar johanna för framtida referenser: http://www.youtube.com/watch?v=ZCT3MIUTc3o&feature=related

Ha en superhelg och tänk på oss, Johanna & Mia

RSS 2.0