Utflykt!

Idag var Johanna och jag på utflykt. Johanna hade stulit bilen från sin sambo så vi tänkte att det var lika bra att passa på. Vi tog med oss det nödvändigaste vilket var kaffe, wienerbröd, macka och så givetvis twilightböckerna. Vi begav oss iväg till musön, det vet väll alla vad det är :) man får ju ta sig till ön med en "båt" som någon sa... jaja vi tänkte att där får vi nog sola ifred.
Väl där hittade Johanna en klippa vi kunde sätta oss på, mycket bra ide om det inte vore så förbannat blåsigt. Vi käkade snabbt upp mackorna och försökte se lite bekväma och lyckliga ut på stenen(som inte var platt). En kvart senare kom vi överens om att det var bättre att åka hit en stekhet dag så man slapp frysa.

Vi begav oss iväg från ön, skrattandes och vinglandes med "båten" vi inte orkade dra, eller jo det gick ju mycket lättare när vi stod på varsin sida om den så det blev balans och vi inte satt fast i något.. hahaha. Tja vi stack till arabybadplatsen istället och åt våra wienderbröd, läste och bråkade med kråkorna. Det var en väldigt skön och avkopplande dag kan jag tillägga :)  /Mia

""
Den så kallade "Båten" :)

det är torsdag idag

inte för att dagarna spelar så stor roll längre, men det kan ju alltid vara skönt att stanna i samma tidsspektrum som världen runt omkring en. Det har inte hänt så mycket uppseendeväckande på sistonde, iallafall ingenting jag skulle dela med mig av :) Vi har varit på vampyrjakt, fantastiskt initiativ men inte en enda vampyr hittad, dock gott om spöken. Nej jag säger inte att vi tror på spöken eller för den delen att vi inte gör det men ska man hitta nåt får man kämpa lite. Det var fantastiskt roligt iallafall. Sedan har det lästs mycket, diskuterats om böckerna mycket och som det brukar gå till när man sysselsätter sig med ord. Det har också varit fantastiskt roligt även om mia....det där med cykeln skrämde mig nästan...bara nästan, egentligen inte så mycket men jag behövde ändå nämn'at ;)

Usch jag har börjat använda massa smileys i inläggen :( 

Ja just det jag har börjat cykla, mia började långt innan mig så hon får ingen cred idag men det är ett fungerande sätt för mig att inte vara inlåst i lägenheten. För jo jag är på kryckor igen, well well, jag ser lite mer smidig ut nu än förra gången som skulle kunna jämföras med (fniss hahaha sjuka sjuka hjärna)

Jag har en annan bokserie jag följer vars genre inte verkar tilltala många mer än mig i min bekantskapskrets, fast jag kanske har fel? Ninjainspirerat och en mycket vacker historia än sålänge. Enda problemet är att jag blir lite krigisk själv och försvinner in i ett universum som slutar med att jag ligger och sparkas i sängen när jag sover. 

Emalaith är förkyld, tror jag iallafall, kan katter bli förkylda? Hon nyser en massa men annars verkar hon vara samma söta monster som alltid. Om man hade kunnat göra karriär på att vara söt när man sover hade ema varit miljadär nu. Men mina andra två sötsaker är såklart också söta men blir aldrig lika monstriga på något sätt :)

Jag tänker inte ens försöka avsluta detta vettigt så hoppas alla får en bra helg, det är ju väder nog iallafall :)
/Johanna 

Jämför huvudet med bakdelen så förstår du hur smal den är!


Träningslägret!!

Det blev en väldigt solig och rolig helg i Visingsö!! Vi tränade två gånger och spelade tr.match två gånger. Utöver fotbollen hade tre stycken ur laget varit duktiga och hittat på ett antal lekar för oss andra. Det var kul, bland annat gissa introleken, kubb, "blindbock". Vi hade givetvis vår årliga plumpturnering också, annars hade nog en av våra tränare inte följt med, han älskar att spela plump. Men detta året vann han minsann inte. Det var väldigt mysigt ställe vi bodde på, eller allt på Visingsö är ganska mysigt. Det som var mindre kul var den lilla katten som dök fram under lördag dag utanför vårt hotell/vandrahem. Den var så liten å söt där den satt, jag tror till och med någon ur laget sprang fram och klappade den, det vågar jag aldrig göra med okända djur då jag tror de flesta har loppor, det var tur jag lät bli. När katten ställde sig upp blev den till ett monster, alla ur laget backade tre steg, katten fattade ingenting, den såg så ledsen ut. Alltså det var något av det hemskaste jag sett, inget ont om katten, men man ville bara skjuta den. Den måste ha mått fruktansvärt dåligt för vid varje andetag den tog så hulkade den med hela kroppen och den var så smal att den inte kan fått mat på länge. Den var nog bara ett år max, pälsen var borttappad vid vissa delar av kroppen. Jag mådde skitdåligt när jag tittade på den och där utanför vår bostad satt den typ tio timmar för att någon klappade den och den hade nog inte fått uppmärksamhet på länge. Stackars katt, den hade mått bättre om någon skjutit den hur hemskt den än är att säga. Nog om det, nu har jag iaf kommit hem från lägret och har ganska ont i kroppen, men det är väll så det ska vara. Förresten var jag ju lite orolig för att folk skulle komma på att jag var äldst, hum gissa vad jag fått höra hela helgen ;P
/Mia

Fotbollsläger!!

I brist på annat nu när jag ändå sitter och väntar på att bege mig av så tänkte jag att jag kunde berätta lite om helgen. Ska till Visingsö med fotbollslaget, ska bli kul, vädret verkar ju hålla i sig också. Schemat för helgen är fotboll, fotboll och fotboll givetvis. Jag tror iofs att det finns någon baktanke om att vi ska lära känna varandra också då vi har ett helt nytt lag i princip. I går kom jag  på att jag är den äldsta som ska med, damn det där kommer jag att få höra. Bäst att hålla tyst om det:) Det blir större spridning mellan åldrarna för varje år som går, många nya som tillkommer i laget och många äldre som stannar kvar, kul. Den äldsta har nog passerat 40 och den yngsta tippar jag på hum 13 kanske. Men eftersom vi har så stor åldersskillnad så räknar jag med att kunna spela minst 10 år till, vanligtvis lägger spelare av  i min ålder om inte tidigare.Nä bäst att kolla så jag fått med allt, ha en trevlig helg alla!!!
/Mia

Poka poka och tidiga morgnar

Ja vad kan jag skiva om Yamato. Obeskrivligt är vad det var, en sådan upplevelse som jag tror vi båda kommer minnas hela livet och när vi sitter vid en parkbänk och är 80, med grånande hår, käpp och pipa i munnen så kommer vi säga: Ja kommer du ihåg när vi såg trummorna.

Det var något välidgt enkelt, rent men fruktansvärt invecklat och imponerande. Stora trummor, mycket muskler, komedi och tragedi blandades och sedan blev allt något ofantligt imponerande när alla trummorna kom fram. Golvet, väggarna, blodet inom en skakade av ljudvågorna från den största trumma vi någonsin sett. Nästan som att gå i krig och upphetsningen låg tungt i luften, Sedan blev det enkelt, lekfullt när ljud skickades vidare och det gick inte att sluta skratta, det var helt omöjligt.

Men bättre än så kan jag inte förklara, som mia sa var dom anime, det hjälper, men dom var så mycket mer. Artister i dess bästa benämning.

Så till idag och tidiga morgnar(om det är så det stavas) igår fick jag ett infall, jag får det ibland. Jag tyckte att det var alldels för längesedan vi åt frukost ihop, jag och mia då, inte sedan campus-tiden så jag föreslog att vi skulle ta en tidig morgon. Så klockan åtta imorse var jag iväg, sambo fick köra mig till Mia och jag handlade ingredienser på vägen. Sedan blev det kaffe, ostomelett och BLT-mackor som förr, fräsch juice och vindruvor. Sedan var det bara att ta det lugnt äta gott och prata en massa. En riktig frukostmorgon.

Snart är det dock dax att fika, sedan träna för dom två sakerna går lite hand i hand. För det är ju snart helg och även om det inte betyder så mycket för oss längre så är det ändå  lite speciellt när båda är hemma. Alltså jag och sambo, och jag kan tänka mig att Mia känner likadant.

Ha en trevlig helg alla / Johanna

RSS 2.0