torsdagskvällen!!!

Ja jag måste bara tillägga, fy faan va grymma dom var igår på "poka poka" alltså, Jag vet inte hur man ska beskriva det hela. Johanna du är nog bättre på det:) Men att man kan göra så mkt föreställning och show och få med publiken, med trummor, alltså det var helt obeskrivligt bra. TACK johanna för att du bjöd med mig, Ehh förresten kanske du johanna kan tillägga det rätta namnet på dom men jag vet att det var något med yamato, yamaito kanske.
Det var väll ett extra plus att alla såg ut som animee oxå, även tjejerna då ;)
/Mia

Poka poka

Igår så ringde dom och ändrade lite, på fredag får vi flytta hem. Dom sa att dom skulle lägga mattorna på torsdag så jag hoppas våra möbler dyker upp på fredag dag eller något. Ska bli skönt att komma hem igen och badrummet är väll också klart antar jag. Ush för att äta ute, det ska vara billigt och gott , så alternativen är inte många. Den där j..... konsumsalladen kan brinna någonstans, Oxgrillen var äcklig och koo thai är inte heller någon höjdare. Tror jag ska föreslå Mc Donald imorgon, det går alltid hem för min del:)
I dessa fattiga månader vi lever i så har man inte direkt kunnat unna sig så mkt (jag har ju ingen inkomst) , nu däremot har iallfall jag fått i mig mat ute så det räcker och blir över ett halvår frammåt.
Imorgon ska jag och johanna på yomato, trummvirvlet, poka poka ja vad det nu hette. Det ska bli kul, dom måste typ styrketräna och konditionsträna för att orka med att trumma:) Vi lär väll sitta och hoppa med i stolarna, kanske behöver vi ta ett träningspass innan ;)
/Mia

Fortsättning på "översvämmning"!

Ja då var det måndag idag och vi var uppe väldigt tidigt och åt frukost på hotellet, sen checkade vi ut. Detta för att vi ville bege oss så tidigt som möjligt till vårat hem för att se vad som skulle hända här näst. Det blev en lång väntan på att arbetsgubbarna skulle dyka upp. Vi passade på att besöka växjöhem för att välja nytt golv till rummen. Det kom folk och hämtade mestadels av våra möbler då de ska magasineras. Vi fick veta att vi måste bo på hotell tills på torsdag, sambon såg lagom lycklig ut. Så det var bara att ´bege sig tillbaka dit med all packning och checka in igen. Vi har precis slukat två stora last koo thai mat. Blir mat ute hela veckan, det hoppas jag att dom betalar för sen.

Annars är vi mest trötta hela tiden, går åt mkt energi för att tänka på vad som kommer att ske och vad vi måste göra.

Frukosten på hotellet är väldigt god, allt jag kan önska mig iallafall. Ja kakorna kanske är lite för mkt men allt annat som prinskorv, äggröra, köttbullar, bacon, sill, ostar, kex, frallor, ägg, juicer, bär, kaffe, te,frukter, massa flingsorter med tillbehör, massa pålägg mm. favvogrejen är valnötterna som jag smugglar i mina flingor. Dom är jättegoda så jag smugglar ner så många jag kan där i:)
Har stulit en laptop från pappa så vi har tillgång till internet på hotellrummet, det är ett plus. Det finns ju annat här oxå som pool, bastu, jaquzzi, kaffebar och sånt man kan utnyttja alldeles gratis:) Fast det blir aldrig detsamma som att vara hemma, sen är det betydligt skönare att bo på hotell om man själv har valt det.
Få se om man ska ta en tur till broadway och kolla in godissortimentet;)
/Mia

Översvämmning!

Ja precis som jag skrev innan så är det ombyggnad av vårt badrum, å ja jag klagade lite över att man får gå ut för att duscha och gå på toa. Jag kan säga såhär, jag önskar att det fortfarande vore så, jag hade kunnat ha det så i två månader till... Det hände en olycka hemma. Jag ska försöka göra historien kort:

I fredags när det gått en vecka på ombyggnationen så steg jag i vanlig ordning upp klockan halv sju för att lägga mig i soffan eftersom dom brukar vilja vara i sovrummet också. Jag somnade nog inte förräns sambon gick till jobbet och då var klockan strax innan sju, gubbarna började jobba hos oss strax efter sju. Jag vet att jag hör något dammsugande när jag ligger där och sover men man vet ju aldrig vad dom pysslar med så vid åttatiden så öppnar jag ögonen, pisstrött är jag oxå. Det jag ser är en hel del gubbar framför mig i vardagsrummet. Men jag tänker bara "åååå ska dom vara i vardagsrummet å jobba också, man får ju inte vara ifred någonstans" sen vänder jag mig om och sover vidare, fast bara några minuter innan hjärnan vaknar till liv. Jag sätter mig upp i soffan och ser hela lägenheten i en bassäng, det är fullt med vatten och gubbarna panikdammsuger och andra springer fram och tillbaka en gubbe ger mig ett par tofflor inte för att det hjälpte för dom skönk fint ner i vattnet.
Då har det alltså vid sjutiden efter att sambon gått hemifrån och till att gubbarna kommit hem till oss hänt en olycka, jag tänker inte säga mer än att ett rör gått sönder, det är diskutabelt om det verkligen var så.  Det enda jag vet är att det är deras fel då vi inte hade tillgång till vatten.
Det första jag sa till dom när jag plaskade iväg i vattnet var "rädda soffan " jag själv sprang å räddade gitarrerna. Å sen datorerna, sen resterande lägenhet. alla rummen utan sovrummet var det översvämmning i. När jag gjort det kunde jag pusta ut, alla möblerna hissades upp på klossar av gubbarna. Men mkt blev nog skadat :( mkt som inte kostar pengar men som är värdefullt och inte går att ersätta. 
En liten stund senare så sa gubbarna att vi måste tömma alla rummen för mattorna måste ut då det var fullt med vatten på mattan under oxå. Jag kallade in Johanna som var snäll och hjälpte mig att packa ner allt. tackar vi mkt för:).
Vi kan ju givetvis inte bo i lägenheten så vi fick hotell av dom, så royal corner valde jag av hotellen som finns i växjö.... dom har god frukost. Där ska vi bo tills på måndag. Vi är just nu hemma hos mina föräldrar och snokar runt hur det ser ut med försäkringar och sån skit, på måndag ska våra möbler magasineras, å jag undrar vart vi ska bo då. Det vi vet redan nu är att hemförsäkringen gäller inte när någon annan orsakar skadan så det blir gubbarna som får punga ut från sitt försäkringsbolat så att säga.
Av alla dessa lägenheter dom har gjort om så händer detta just oss. sambon håller på att gå under och jag tar det ganska lugnt. Det går ju inte göra så mkt åt saken.
Får se sen hur mkt som fungerar i lägenheten efter att johanna såg att dom inte stängt av strömbrytare å sånt då alla sladdar badade i vatten.
nähe nu måste jag göra klart lite skolgrejer eftersom man har tillgång till dator och internet här.
/Mia

Ormar

Ja eftersom jag är lite ormskraj själv så får jag väll varna alla andra ormrädda människor för att dom krypit fram ur sina bon eftersom solen tittat fram idag, dom gillar att sola.. Jag har inte själv träffat på någon snakis själv men jag vet att någon annan träffat på två stycken huggormar i skogen idag.

Annars så är det stor ombyggnation av vårt badrum så under två veckors tid har vi ingen dusch eller toa, men som tur är har vi våra nära och kära inom rimligt avstånd. Vi har ju alltså dusch och toa ute på parkeringen oxå, men jag är inte så sugen på att duscha där. Toa och dusch är inte det största problemet utan det är nog allt oväsen dom för här på dagarna, jag blir tvungen att stiga upp klockan sju när dom kommer eftersom dom vill vara i sovrummet också och jag vill inte ge dom något gratis att titta på, inte under arbetstid :P
Dom har använt sig av den där söta "diamantborren" för att borra hål i vårt badrumsgolv men jag hoppas dom är klara med det nu för jag känner att hela hela kroppen skakar med när dom använder den. Men tja det är bara två veckor så det klarar vi av, kan vara bra att få känna på hur dom hade det förr i tiden, som johanna sa :)
Brukar för den delen springa hem till johanna på dagarna så jag är inte här hela tiden.

Idag tog Johanna och jag en prommenad in till stan, i det fina vädret. Vi åt lite lunch mötte upp min sambo och kollade på lite mobiltelefoner. Man behöver ju faktiskt inte köra bil hela tiden, lika bra att göra som dom gjorde förr i tiden.

/Mia 

äum tja det är iallafall onsdag/torsdag idag

Mia du verkar alltid ha så lätt för det här, att blogga...berätta vad som har hänt under en dag eller vad du tänker. Det är jag nog lite avundsjuk på ibland.

Idag tänker jag klaga... jo jag är väl medveten om att jag inte är i en position att klaga eftersom mitt liv är väldigt bra, jag är nöjd med det mesta och generellt sett en lycklig människa....jag tänker inte ens klaga på något vettigt. Men jag har ont och det börjar bli irriterande. Inte det där varjedagont det räknar jag nog inte som ont längre, utan nyttont. Foten och sen dumma dumma axeln som jag skadade på träningen. Fast vettigare klag än så blir det nog inte.

Jag har sett två nya filmer som var väldigt olika men som jag gillade väldigt mycket. Den ena innehåll vampyrer så den kan inte vara fel, särskilt inte när skådespelarna är födda till den rollen, ps! brukar föredra animevampyrer men dom här var nära nog. Den andra har jag läst boken/böckerna och dom var bra så filmen var bra.. Annars tillbringar jag mest nätterna med anime, känner du mig väl vet du redan att jag generellt inte sover på nätterna och visste du inte det, vet du nu.

Vi har ju börjat träna, tror det blir fyra dagar/vecka för oss båda va? Det är skönt att äntligen har börjat röra på sig igen men på ...eee ik?....finns det lite väl mycket folk vi känner, det är nog bara att tåla. Jag är lite löjlig med att inte vilja träffa på folk jag känner på träningar. Sedan simmar jag med sambon, jag är inte särskilt bra på det men jag flyter iallafall och det är huvudsaken om jag uppfattat simning rätt.

Jag klarade första bossen, Haku, i narutospelet och sedan dess har jag varit lite mallig. Fast det har jag rätt att vara, nästan, jag stod upp båda fighterna och Mia fick använda all sin kraft för att hålla mig fokuserad på det jag gjorde istället för hoppandet så all cred till henne :). Nu borde jag nog göra någonting vettigt...

/Johanna

Tandläkaren is the bad shit!!

Idag var jag hos tandläkaren och dom gjorde en enkel vanlig undersökning. Jag är nog mästare på att gå till tandläkaren så tro mig jag vet. Ja undersökningen gick ju sådär, hade visst något hål eller två... Å så röntgade hon lite som vanligt... sen när jag skulle betala så sa kassatanten 850 kr tack.. Jag tänkte det nämen fy vad dyrt att undersöka.. När jag betalat så kunde jag inte låta bli att påpeka "jaha har ni höjt priserna eller??" Då sa hon nåt om nåt tandläkarskydd som jag inte riktigt var med på. 
Precis när jag skulle gå så kommer tandläkaren springande å skriker nåt om att "jag har gjort fel", hon sa att hon slagit in undersökningen två gånger på sin dator. Kassatanten tittade lite, jaha jag trodde ni gjorde mer än undersökning.. dom fick dra bort mina pengar från kortet dom tagit å göra om det, ja jag fick betala 550 istället. Inte för att det är hälften av 850 men dom har konstiga uträkningar där. Man får väll vara glad över att man fick tillbaka lite iaf. Det känns ju lite i plånboken nu för tiden att lägga pengar på sån skit.
Men det som är bra är att när jag kommer upp över 3000kr i år så får jag 50% rabatt :)
Jaha nähe då får man väll ge sig iväg på lite fotbollsträning, fast det hade varit skönare att krypa ner i soffan.
/Mia

dumma kaka

Ja så blev jag sådär sugen på något, efter maten å allt och åka till affären orkar jag inte. Så jag bestämde mig för att baka en kaka.. Men precis när jag skulle börja så kom jag på att jag inte orkar. Istället så hittar jag mina smaklösa muffins i frysen (fattas ett par matskedar kakao).

Men eftersom jag för en gångs skull har blockchoklad hemma så tänkte jag smälta den och hälla över muffinsarna så det blir lite mer smak och godare:) Så då bestämde jag mig för att smälta(vattenbad) men precis när jag skulle göra det så kom jag på att jag inte orkar det heller.

Jag kom på att någon sagt att man kan smälta det i micron. Så jag satte in chokladen där och micron rullade på, efter någon minut så skulle jag bara kolla lite hur det gick för den, så jag öppnade och lyfte den lilla skålen med choklad. Å fy helvete vad varm skålen var, men chokladen var inte smält. Så jag stängde på micron igen och gick för att skölja det drabbade fingret.
En halvminut senare exploderar det i hela köket med en jättesmäll och när jag vänder mig om så är det skålsmulor blandat med choklad i hela köket, även taket.
Mitt j.... nöthuvud. Jag skulle åkt till affären.. näääää för nu blir det storstädning :( å ingen kaka

/Mia

RSS 2.0